Käytämme evästeitä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia, tarjotaksemme sosiaalisen median toimintoja ja analysoidaksemme liikennettä. Lisäksi tarjoamme sosiaalisen median, mainonnan ja analytiikan yhteistyökumppaneillemme tietoja siitä, miten käytät sivustoamme. Jos jatkat sivuston käyttöä, hyväksyt evästeemme.
Tilauksen tila

Renkaat Turku

Renkaat Turku

Suomen entisessä pääkaupungissa, Turussa, asuu nykyään lähes 200 000 asukasta. Suomen vanhin kaupunki sijaitsee Varsinais-Suomessa Aurajoen suulla. Turku on etenkin kulttuurillisesti merkittävä kaupunki, ja se on länsirannikon tuntumassa sijaitsevista kaupungeista todennäköisesti merkittävin. Turkua kutsutaan monesti Suomen portiksi länteen. Turun satama onkin erittäin merkittävä satama, ja sieltä liikennöi sekä matkustajalauttoja että rahtilauttoja tiheään tahtiin. Myös autoilun saralla Turku on ollut mukana luomassa historiaa – Yksi Suomen ensimmäisistä moottoriteistä, valtatie 8, sijaitsee Turussa. Yksityisautoilu ja bussiliikenne muodostavat Turussa liikkumisen perustan, ja autoilijoille on tarjolla sekä vilkasta kaupunkiliikennettä että hiljaisempia sivukujia sekä rauhallisia taajama-alueita ydinkeskustan ulkopuolella.

Etelä-Suomessa keliolosuhteet vaihtelevat tiuhaan tahtiin, ja autoilijoille tulee yllättäviä tilanteita etenkin syysaikaan, kun talven tuloa odotellaan. Rannikkoinen sijainta aiheuttaa lisäksi omat haasteensa autoiluun. Renkaiksi Turkuun kannattaa valita monipuoliset ja pohjoisille markkinoille suunnitellut renkaat. Kesällä haasteita aiheuttaa paikoin huonossa kunnossa olevat tiet, kun talvella käytetyt nastarenkaat ovat rikkoneet tienpintaa. Laadukkaat renkaat kestävät myös epätasaisilla teillä pitkään. Talvella renkaiksi sopii joko Pohjolan oloihin suunnitellut kitkarenkaat tai tavanomaiset nastarenkaat. Kitkarenkaat sopivat kuljettajille, jotka kaipaavat kitkojen tuomaa parempaa ajettavuutta ja hiljaisempaa rengasmelua. Ne sopivat myös kuljettajille, jotka eivät halua huolehtia esimerkiksi syysaikaan renkaidenvaihtoaikataulusta yhtä tarkoin. Kitkat voi halutessaan vaihtaa auton alle jo hyvissä ajoin, sillä laki ei kiellä niiden käyttämistä kesäaikaankaan. Samoin keväällä niiden vaihtamisessa ei ole samanlaista kiirettä, joskaan kitkoilla ei kannata turhaan ajaa silloin, kun kelit jo sallivat kesärenkaiden käytön. Nastarenkaat ovat myös perusteltu vaihtoehto, sillä esimerkiksi jäisillä ja mäkisillä tieosuuksilla niiden pito on monin verroin kitkoja parempi. Nastoilla ajaminen on usein huolettomampaa kuin kitkoilla juurikin paremman jääpitävyyden ansiosta.

Minkälaiset renkaat Turkuun kannattaa valita?

Turun seudulta löytyy sekä vilkkaita kaupunkiteitä ja rauhallisia taajamia että isoja moottoriteitä. Riippuen esimerkiksi työpaikan tai harrastuksien sijainnista ajo saattaa olla eri henkilöillä kovinkin erilaista. Toinen saattaa kulkea joka päivä pitkän matkan esimerkiksi pääkaupunkiseudulle töihin, kun toisen työmatka koostuu pelkästä kaupunkiajosta ruuhkaisilla teillä. Pitkiä matkoja ajavien kannattaa panostaa etenkin renkaiden kestävyyteen ja pitkän matkan ajo-ominaisuuksiin kuten polttoaine-ekologisuuteen ja hiljaiseen rengasmeluun. Toisaalta pelkkää kaupunki- ja taajama-ajoa ajava kuljettaja arvostaa täysin toisenlaisia ominaisuuksia kuten esimerkiksi ajotuntumaa ja kaarrepitoa. Talvella kannattaa miettiä, haluaako nasta- vai kitkarenkaat ja tehdä valintansa omien mieltymystensä mukaan. Laadukkaat nastarenkaat kuten Nokian hakkapeliitta -sarjan renkaat ja parhaat kitkarenkaat saavuttavat molemmat toisiaan jatkuvasti – Nastarenkaiden ajomukavuus parantuu samalla, kun kitkarenkaiden pito-ominaisuudet paranevat. Huippumerkkien, kuten Pirellin ja Michelinin laadukkaat renkaat Turkuun löydät osoitteesta Rengas-Guru.fi. Tarjoamme renkaisiin ilmaisen toimituksen ja 14 päivän harkinnanvaraisen palautusoikeuden. Edullisten hintojen ja helpon renkaiden vertailun ansiosta Rengas Guru on paras paikka ostaa renkaita.