Käytämme evästeitä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia, tarjotaksemme sosiaalisen median toimintoja ja analysoidaksemme liikennettä. Lisäksi tarjoamme sosiaalisen median, mainonnan ja analytiikan yhteistyökumppaneillemme tietoja siitä, miten käytät sivustoamme. Jos jatkat sivuston käyttöä, hyväksyt evästeemme.
Tilauksen tila

Renkaat Tampere

Renkaat Tampere

Suomen kolmanneksi suurin kunta Tampere sijaitsee järvien keskellä sisämaassa. Näsijärven ja Pyhäjärven rannoilla Pirkanmaalla sijaitseva Tampere perustettiin vuonna 1779, ja nykyään kaupungissa asuu yli 230 000 ihmistä. Väkimäärältään Tampere on peräti Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Historiallisesti Tampereella on vahva teollisuushistoria. Se oli Suomen ensimmäinen teollisuuskaupunki, ja nykyään alueella on paljon esimerkiksi teknologiayrityksiä. Myös kulttuuri- ja urheilukaupunkina tunnetulla Tampereella myös autoilu on isossa osassa. Tampereen autokannan suuruus on lisääntynyt 2000-luvun aikana, ja kaupunkiliikenne voi olla paikoin ruuhkaisaakin. Maantieteellisesti Tampere sijaitsee eteläisen Suomen kannalta keskeisessä paikassa, ja Tampereelta Helsinkiin kulkee myös Suomen pisin moottoritie.

Tampere sijaitsee Etelä-Suomessa, jossa kelit voivat olla paikoin todella arvaamattomia. Talvirenkaiksi viisainta on valita juuri Suomen markkinoille suunnitellut nasta- tai kitkarenkaat. Kitkarenkaiden etuna on esimerkiksi se, ettei niiden käyttöaikaa ole samalla tavalla rajoitettu kuin nastarenkaiden. Tämä voi helpottaa esimerkiksi, jos talvi saapuu täysin yllättäen ennen varsinaista talvirengaspakkoa. Kitkarenkaita voi lisäksi käyttää Tampereen ennalta arvaamattomissa syyskeleissä täysin laillisesti. Jos kitkarenkaisiin päätyy, kannattaa ehdottomasti valita varta vasten Pohjolaan suunnitellut kitkat, eikä esimerkiksi ns. Keski-Euroopan kitkoja, joiden pito-ominaisuudet eivät ole lähellekään samalla tasolla. Nastarenkaat ovat myös aina varma valinta talvikeleille. Nastojen parempi jääpito auttaa tuomaan mielenrauhaa jäisillä tienpinnoilla, eikä musta jää pääse yllättämään yhtä ikävästi. Kesällä renkaiksi Tampereelle on vain yksi vaihtoehto, kesärenkaat. Nastarenkaita ei kesällä saa edes käyttää, eikä kitkarenkaitakaan kannata turhaan käyttää kesällä, sillä silloin niiden kaikki ajo-ominaisuudet pito mukaan lukien ovat huonommat kuin kesärenkaiden.

Minkälaiset renkaat Tampereelle kannattaa valita?

Rengas Gurusta läydät hyvät renkaat Tampereelle. Talvirenkaiksi Tampereelle sopii esimerkiksi suomalaisille tuttuakin tutumman Nokian renkaiden nastarenkaat. Myös alati kehittyvät kitkarenkaat ovat erinomainen valinta, jos koet, että ajotyyliisi sopii kitkat. Gurusta löydät esimerkiksi Continentalin ja Michelinin kantaiset suomalaisille tutut huippumerkit. Isona kaupunkina Tampereelta löytyy monenlaisia teitä. Esimerkiksi keskustassa töissä käyville haastavat ruuhkat ja kaupunkiajaminen tulee tuttuakin tutummaksi. Toisaalta Tampere on myös eräänlainen Etelä-Suomen liikennekeskus, joten moottoriteitä löytyy joka lähtöön. Lisäksi Tampereen lähellä sijaitsevat pienemmät esikaupunkialueet tarjoavat rauhallisempaa taajama-ajoa. Sopivien renkaiden löytämiseksi kannattaakin miettiä nimenomaan omaa ajoa ja ajotyyliä. Toiset saattavat nimittäin hyötyä esimerkiksi pitkien työmatkojen ja moottoritie ajamisen ansiosta pienemmän rengasvastuksen omaavista touring-renkaista. Toiset taas ajavat lähes poikkeuksetta kaupunkiajoa, jolloin kannattaa keskittyä etenkin renkaiden pito-ominaisuuksiin ja omaan ajotyyliin sopivaan ajotuntumaan. Monille tamperelaisille sopii varmasti myös renkaat, joissa yhdistyy sekä kaupunki- että maantieajoon sopivat ajo-ominaisuudet.

Renkaat Tampereelle kannattaa tilata Guruosta, sillä sivustomme valtavasta valikoimasta löydät varmasti juuri itsellesi sopivat kesä- sekä/tai talvirenkaat. Ilmaisen toimituksen ja edullisten hintojen ansiosta et joudu maksamaan ylimääräistä, vaan monissa tapauksissa säästät rahaa sekä aikaa tavallisiin kivijalkamyymälöihin verrattuna. Tervetuloa ostoksille!