Käytämme evästeitä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia, tarjotaksemme sosiaalisen median toimintoja ja analysoidaksemme liikennettä. Lisäksi tarjoamme sosiaalisen median, mainonnan ja analytiikan yhteistyökumppaneillemme tietoja siitä, miten käytät sivustoamme. Jos jatkat sivuston käyttöä, hyväksyt evästeemme.
Tilauksen tila

Renkaat Espoo

Renkaat Espoo

Suomen toiseksi suurin kaupunki, Espoo, sijaitsee Etelä-Suomessa aivan Helsingin vieressä. Pääkaupunkiseutuun kuuluvasta Espoosta on loistavat liikenneyhteydet niin lähikaupunkeihin kuin kauemmaksikin. Espoo tunnetaan useiden teknologiayritysten kuten Nokian ja Rovion kotipaikkana. Espoosta ei löydy varsinaista keskusta vaan väkeä asuu melko tasaisesti useassa eri keskittymässä Espoon alueella. Espoolaiset ihmiskeskittymät on yhdistetty hyvin teillä, ja liikkuminen sekä Espoon sisällä, että Espoosta lähimpiin kuntiin sujuu nopeasti ja vaivattomasti autolla. Myös Espoossa kärsitään aika ajoin ruuhkista, ja esimerkiksi Suomen vilkkain tieväylä kehä ykkönen on aamulla ja iltapäivisin usein tukossa.

Espoo sijaitsee aivan Etelä-Suomessa, jossa kelit ovat monin paikoin arvaamattomia. Saman vuorokaudenkin aikana saattaa tuntua siltä, että koetaan useita vuodenaikoja talvesta kesään. Kesärenkaiksi kannattaa valita renkaat, jotka on suunniteltu Suomeen ja Pohjolaan, sillä Suomessa tiet ovat usein esimerkiksi Keski-Eurooppaa huonommassa kunnossa mm. nastarenkaiden käytöstä johtuen. Laadukkaat ja hyvät kesärenkaat tarjoavat ajonautintoa ja kestävät käytössä pitkään. Talvella Renkaiksi Espooseen tulee valita asianmukaiset talvirenkaat. Vaihtoehtoja on kaksi: nasta- tai kitkarenkaat. Kitkarenkaiden etuna on usein niiden paremmat ajo-ominaisuudet sekä hiljaisempi rengasmelu. Ne ovat myös huolettomampi vaihtoehto, sillä niitä käytettäessä ei tarvitse huolehtia siitä muusta kuin, että ne ovat auton alla talvirengaspakon aikaan. Kitkarenkaat voi nimittäin vaihtaa auton alle jo hyvissä ajoin, sillä laki ei kiellä niiden käyttämistä kesäaikaankaan. Vaihtamalla kitkat alle ajoissa voit siis olla muita autoilijoita paremmin varautunut yllättävään talven saapumiseen. Kitkarenkaita ostaessa kannattaa varmistaa, että renkaat ovat suunnitellut pohjoisiin keleihin, jolloin niiden pito-ominaisuudet ovat paljon ns. Keski-Euroopan kitkoja paremmat. Myös nastarenkaat ovat erinomainen valinta, sillä ne tarjoavat kitkoihin verrattuna ylivertaista pitoa jäisellä tienpinnalla.

Minkälaiset renkaat Espooseen kannattaa valita?

Espoosta löytyy monenlaisia alueita ja teitä. Toiset espoolaiset ajavat pitkiäkin pätkiä esimerkiksi länsiväylää tai kehä ykköstä, kun toiset ajavat pääasiassa pelkkää taajama-ajoa. Monet espoolaiset käyvät myös pääkaupunkiseutua kauempana töissä, jolloin matkaa voi kertyä päivässä satojakin kilometrejä. Monipuolisten ajotyylivaihtoehtojen ansiosta toiselle espoolaiselle sopivat renkaat eivät välttämättä olekaan paras valinta toiselle espoolaiselle. Pitkää matkaa ajavien kannattaa panostaa renkaiden kestävyyteen ja polttoaine-ekologisuuteen, kun toisille ajomukavuus ja käytännöllisyys menevät minimaalisten polttoainesäästöjen edelle kaupunkiajossa. Rengas-guru.fi:stä löydät alan huippumerkkien kuten Nokian renkaiden ja Dunlopin parhaat renkaat. Talvirenkaiden valinnassa espoolaisten kannattaa kiinnittää huomiota renkaiden pito-ominaisuuksiin sekä ajomukavuuteen. Oma ajotyyli ja päivässä kuljetut kilometrit vaikuttavat jälleen rengasvalintaan paljolti. Guruon tarjoamien huippumerkkien, kuten Bridgestonen ja Pirellin talvirenkaat ovat aina varma valinta arvaamattomiin talviolosuhteisiin.